Recept

Juha od slanutka i špinata s tjesteninom

By: Kuhaj.hr

Slanutak i tjestenina upit će sve fine mirise ove ukusne i brze juhe. Idealan, zasitan obrok za cijelu obitelj.

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

50 minuta

Tip jela

Juha

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 veći luk, očistiti i sitno iskosati
  • 1 češanj češnjaka, očistiti i iskosati
  • 1 žlica suhog mažurana
  • 1/2 žlice suhog ružmarina
  • 450 g svježeg špinata, očistiti i oprati ili 225 g zamrznutog špinata
  • 225 g kuhanog slanutka, isprati i ocijediti
  • 1,4 l goveđeg temeljca
  • 115 g sitne tjestenine
  • 1/2 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
  • 60 g ribanog parmezana
  • 1 žlica djevičanskog maslinovog ulja (po želji)

Korak po korak instrukcije

Korak 1

U velikoj posudi zagrijte ulje te na laganoj vatri pirjajte luk 10 minuta. Umiješajte češnjak, mažuran i ružmarin. Pirjajte još 2 minute. Dodajte špinat, poklopite i ostavite neka se krčka 5 minuta.


Korak 2

Ulijte temeljac i slanutak, pustite neka proključa. Umiješajte tjesteninu, smanjite vatru te kuhajte uz povremeno miješanje 10 minuta dok se tjestenina ne skuha. Začinite solju i paprom te juhu izvadite u zagrijane tanjure. Pospite parmezanom, po želji, polijte maslinovim uljem i poslužite s talijanskim hrskavim kruhom.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread