Pirjani ramstek
By: Kuhaj.hr
Svježe zelene mahune, celer te meki komadići švedske repe i krumpira čine hranjivu osnovu za sočne goveđe odreske pirjane u pikantnom goveđem temeljcu.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
130 minuta
Tip jela
Glavno jelo
Sastojci
- 4 celerova lista, krupno narezati
- 1 veći luk, očistiti i iskosati
- 225 g švedske repe, oguliti, narezati
- 675 g goveđe ruže, načiniti 4 odreska
- 3/4 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
- 285 ml goveđeg temeljca
- 3 žlice čili umaka
- 1 čajna žličica gorušice u prahu
- 3/4 čajne žličice suhe majčine dušice
- 675 g krumpira, oguliti i izrezati
- 115 g svježih zelenih mahuna, očistiti i narezati na kraće komade
- 1-2 čajne žličice kukuruznog brašna
- 1 žlica hladne vode
- 3 rajčice, narezati te ispeći na grilu za ukras (po želji)
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 180°C. U veliku vatrostalnu posudu stavite celer, luk i repu. Trećinom soli začinite odreske s obje strane te popaprite. Odreske složite na povrće.
Korak 2
U zasebnoj posudi pomiješajte temeljac, umak od čilija, gorušicu i majčinu dušicu te prelijte po mesu i povrću. Poklopite i pecite u sredini pećnice 30 minuta.
Korak 3
Izvadite posudu iz pećnice te uz meso stavite krumpir. Krumpir zalijte tekućinom. Posolite i popaprite, poklopite i pecite u pećnici još 1 sat. Negdje na pola pečenja, ako vam meso i povrće izgledaju suhi, dolijte još temeljca.
Korak 4
Dodajte mahune te ih zalijte tekućinom. Pecite još 10-15 minuta da mahune omekšaju.
Korak 5
Meso izvadite na pladanj i držite na toplom. Izmješajte kukuruzno brašno i vodu te umutite u povrće. Neka proključa na umjerenoj temperaturi. Lagano krčkajte još minutu. Meso vratite u posudu, ukrasite rajčicama i poslužite.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom