Salata s tunjevinom i rezancima
By: Kuhaj.hr
Tunjevina čvrstog mesa prikladna je za ovu slojevitu salatu s rezancima. Trenette valovitih rubova ukrasit će ovo jelo, no i tagliatelle su jednako dobre u ovoj kombinaciji.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
30 minuta
Tip jela
Salata
Sastojci
- 225 g trenetta ili tagliatella
- 85 ml maslinovog ulja
- 2 žlice crvene kvasine
- 1 1/2 žlica dijonskog senfa
- 1 1/2 žlica kapara, ocijediti
- 1 1/2 čajna žličica šećera u prahu
- 1/2 čajne žličice soli
- svježe mljeveni crni papar
- 200 g tunjevine iz limenke, ocijediti i usitniti
- 225 g dugih mahuna, očistiti, nasjeckati i blanširati
- 2 velike rajčice, narezati na ploške
- 85 g crnih maslina bez koštica, prepoloviti
- 4 žlice laganog jogurta
- 2 žlice majoneze
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Skuhajte tjesteninu, ocijedite u cjedilu te isperite pod mlazom hladne vode. Dobro ocijedite i ostavite da se hladi.
Korak 2
U manjoj posudi umutite umak od ulja, octa, polovice količine senfa, 1 žličice kapara, šećera, soli i papra. Jednu trećinu umaka ulijte u veliku posudu te dodajte ohlađenu tjesteninu i izmiješajte.
Korak 3
Polovicu tjestenine stavite na dno velike salatne posude, na nju stavite polovicu tunjevine te u slojevima složite polovicu mahuna, polovicu rajčica i trećinu maslina. Prelijte polovicom umaka i ponovite slojeve, zalivši sve na kraju ostatkom umaka.
Korak 4
Zajedno pomiješajte jogurt, majonezu i ostatak senfa te prelijte salatu. Pospite ostatkom kapra i maslina te poslužite s toplom ciabattom ili nekom drugom vrstom talijanskoga kruha.
Komentiraj
Više recepata
Salata s graškom, ječmom i celerom
Vruća zrna ječma ovijena umakom od metvice, kako se hlade tako pojačavaju osvježavajuću aromu ove lagane ljetne salate.
Salata od mahunarki
Mahunarke koje se koriste za ovu salatu su bob, zelene mahune te crveni grah, no vi ih možete zamijeniti drugim vrstama, ovisno o sezoni ili ukusu.
Salata s fetom i makaronima
Gorkasti feta sir, sočne crne masline, slatka crvena paprika i makaroni povezani su pikantnim umakom s peršinom.