Marinirane pečene paprike
By: Kuhaj.hr
Pečenje paprika na roštilju olakšava guljenje kože, ali im daje i slasni, pomalo zadimljeni okus.
Serviranja
3
Vrijeme pripreme
35 minuta
Tip jela
Prilozi
Sastojci
- 2 crvene paprike
- 1 žuta paprika
- Maslinovo ulje, za mazanje
- Sol
- Svježe mljeveni crni papar
- Za marinadu
- 2 češnja češnjaka
- Sok od 1/2 limuna
- 75 ml (5 jušnih žlica) maslinovog ulja
- Sol i svježe mljeveni crni papar
- Nasjeckani svježi peršin
- Kriške limuna ili limete, za ukras
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Raspolovite paprike, te uklonite i bacite peteljke, sjemenke i jezgru.
Korak 2
Dlanom spljoštite paprike, a kožu svake paprike namažite uljem. Stavite papriku na rešetku ispod prethodno zagrijanog vrućeg grila.
Korak 3
Pecite paprike dok im koža ne pocrni. Nemojte ih okretati.
Korak 4
Zamotajte paprike u čisti ubrus i odložite na 15 do 20 minuta.
Korak 5
Odmotajte paprike i ogulite im kožu služeći se malenim, oštrim nožem. Narežite ih na trake i stavite u zdjelu za posluživanje.
Korak 6
Ogulite i tanko narežite češnjak. U malenoj zdjeli pomiješajte češnjak s limunovim sokom i maslinovim uljem, te začinite solju i paprom prema ukusu.
Korak 7
Prelijte paprike marinadom i ostavite na hladnom mjestu oko 30 minuta. Pospite peršinom, ukrasite kriškama limuna ili limete i poslužite.
Korak 8
Ako želite, pečenim paprikama možete dodati mladi luk, narezan dijagonalno. Upotrijebite maslinovo ulje začinjeno čilijem ili biljem, radi dodatnog okusa.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom