Meksička riža
By: Kuhaj.hr
Jednostavno, a ipak živopisno i ukusno jelo od riže.
Serviranja
3
Vrijeme pripreme
40 minuta
Tip jela
Prilozi
Sastojci
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 15 ml (1 jušna žlica) biljnog ulja
- 175 g riže dugog zrna
- 350 ml juhe od mesa ili povrća
- 125 g zrna slatkog kukuruza iz limenke, ocijeđenih
- Sol
- Svježe mljeveni crni papar
- Grančice svježeg timijana ili origana, za ukras
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Ogulite luk i sitno ga nasjeckajte. Uklonite i bacite peteljku, sjemenke i jezgru paprike. Narežite na malene komade.
Korak 2
Na slaboj vatri zagrijte ulje u posudi debelog dna. Dodajte luk i papriku, te pržite oko 2 minute, miješajući, dok malo ne omekšaju.
Korak 3
Dodajte rižu, dobro promiješajte i kuhajte još 2 minute, neprestano miješajući.
Korak 4
Umiješajte juhu, te dodajte soli i papra prema ukusu. Pustite da provri, pokrijte i kuhate na laganoj vatri oko 20 minuta, dok riža ne upije veći dio tekućine.
Korak 5
Umiješajte slatki kukuruz, pokrijte i kuhajte još 5 minuta. Ukrasite grančicama timijana ili origana i poslužite.
Korak 6
U rižu možete staviti crveni grah iz limenke, kako biste dobili zasitnije jelo.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom