Recept

Meksička riža

By: Kuhaj.hr

Jednostavno, a ipak živopisno i ukusno jelo od riže.

Meksička riža

Serviranja

3

Vrijeme pripreme

40 minuta

Tip jela

Prilozi

Sastojci

  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 15 ml (1 jušna žlica) biljnog ulja
  • 175 g riže dugog zrna
  • 350 ml juhe od mesa ili povrća
  • 125 g zrna slatkog kukuruza iz limenke, ocijeđenih
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Grančice svježeg timijana ili origana, za ukras

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Ogulite luk i sitno ga nasjeckajte. Uklonite i bacite peteljku, sjemenke i jezgru paprike. Narežite na malene komade.


Korak 2

Na slaboj vatri zagrijte ulje u posudi debelog dna. Dodajte luk i papriku, te pržite oko 2 minute, miješajući, dok malo ne omekšaju.


Korak 3

Dodajte rižu, dobro promiješajte i kuhajte još 2 minute, neprestano miješajući.


Korak 4

Umiješajte juhu, te dodajte soli i papra prema ukusu. Pustite da provri, pokrijte i kuhate na laganoj vatri oko 20 minuta, dok riža ne upije veći dio tekućine.


Korak 5

Umiješajte slatki kukuruz, pokrijte i kuhajte još 5 minuta. Ukrasite grančicama timijana ili origana i poslužite.


Korak 6

U rižu možete staviti crveni grah iz limenke, kako biste dobili zasitnije jelo.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread