Tortille od pšeničnog brašna
By: Kuhaj.hr
Tortille napravljene od pšeničnog brašna umjesto kukuruznog tradicionalno su jelo u sjevernom Meksiku. Tortille od pšeničnog brašna lakše je napraviti i koristiti nego one od kukuruza.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
65 minuta
Tip jela
Prilozi
Sastojci
- 450 g glatkog brašna
- 15 ml (1 jušna žlica) soli
- 85 g svinjske ili biljne masti
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Brašno i sol prosijte u zdjelu, a zatim u brašnu razmrvite mast tako da dobijete smjesu sličnu finim krušnim mrvicama. Postupno umiješajte ili umjesite 225 ml vruće vode kako biste dobili mekano, savitljivo tijesto.
Korak 2
Mijesite na dobro pobrašnjenoj radnoj površini dok ne dobijete glatko tijesto koje se više ne lijepi. Pokrijte vlažnim ubrusom.
Korak 3
Odrežite oko 45 ml (3 jušne žlice) tijesta, a ostatak neka bude pokriven. Oblikujte kuglicu.
Korak 4
Pobrašnjenim valjkom razvaljajte kuglicu tijesta u jako tanki krug. Odrežite pravilan krug uz pomoć tanjura promjera 25 cm. Nastavite postupak dok ne potrošite tijesto.
Korak 5
Tortille slažite jednu na drugu, ali svaku pospite brašnom da se ne bi zalijepile. Pokrijte čistim ubrusom.
Korak 6
Zagrijte veliku tavu debelog dna i u nju oprezno stavite jednu tortillu. Pecite oko 10 sekundi sa svake strane. Slažite jednu na drugu i držite ih pokrivene dok ne ispečete sve tortille. Upotrijebite u skladu s izabranim receptom.
Korak 7
Upotrijebite s bilo kojim receptom u kojem su potrebne tortille. Tortille od pšeničnog brašna također se mogu poslužiti kao prilog uz bilo koje meksičko jelo.
Korak 8
Nemojte prepeći tortille – moraju biti savitljive jer će inače puknuti ako ih omatate oko nadjeva. Tortille možete pripremiti i ispeći ranije, te ih zamrznuti. Složite tortille između listova masnog papira. Stavite u plastične vrećice, zatvorite i zamrznite (do 2 mjeseca). Prije upotrebe odmrznite na sobnoj temperaturi.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom