Orijentalni omlet
By: Kuhaj.hr
Kockice tofua, gljiva i hrskave grahove klice pravo su bogatstvo okusa ovog hranjivog omleta začinjenog sojinim umakom.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
50 minuta
Tip jela
Vegetarijanska hrana
Sastojci
- 3 žlice sojinog umaka
- 1 žlica suhog šerija ili rižinog vina
- 2 žlice sezamovog ulja
- 225 g čvrstog tofua, nasjeckati na kockice
- 30 g gljiva ši-take, namočiti u 200 ml kipuće vode
- 1 žlica kukuruznog brašna
- 2 žlice biljnog ulja
- 1 crvena paprika, odstraniti sjemenke i tanko narezati
- 2 mlada luka, očistiti i tanko izrezati po dužini
- 225 g kuhane bijele riže
- 85 g zamrznutog graška, otopiti
- 85 g grahovih klica, oprati i ocijediti
- 4 jaja
- 3 žlice vode
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Pomiješajte sojin umak i šeri sa sezamovim uljem pa u dobivenu smjesu uvaljajte tofu. Ostavite tofu da se marinira 20 minuta. Povremeno promiješajte.
Korak 2
Tekućinu u kojoj su se gljive namakale ocijedite u mjernu posudicu. Dolijte toliko marinade da dobijete 225 ml pa pomiješajte s kukuruznim brašnom. Smjesu izlijte u veliku tavu i kuhajte 2-3 minute na laganoj vatri. Miješajte dok se umak ne zgusne i ne postane bistar. Umak izlijte u posudicu i držite na toplom.
Korak 3
Gljive izrežite, a tavu obrišite papirnatim ubrusom. U tavi 1 minutu zagrijavajte biljno ulje. Pirjajte papriku 2 minute, a potom dodajte mladi luk te pirjajte još 2 minute. Umiješajte rižu, gljive i grašak te dodajte tofu i grahove klice.
Korak 4
U posudi pjenasto umutite jaja i vodu te prelijte preko povrća. Pecite 5 minuta na laganoj vatri. Zadignite rubove omleta te nagnite tavu kako bi se još sirova jaja ispekla. Poslužite s ljutim umakom, integralnim kruhom te miješanom zelenom salatom.
Komentiraj
Više recepata
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Pita s porilukom i krumpirom
Mrežasto tijesto pretvara slasnu pitu od poriluka i krumpira u pravu poslasticu za oči.
Gratinirani krumpir s paprikom
Slojevi luka, zelenih paprika i krumpira mekšaju pod vrućim sirom. Ovo jednostavno jelo jednako je ukusno i kad je hladno.