Farfalle s teletinom i paprikama
By: Kuhaj.hr
Blago popržene trakice teletine zajedno s mladim lukom, paprikama i estragonom čine ukusan umak za mašnice od tjestenine.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
45 minuta
Tip jela
Tjestenina
Sastojci
- 2 žlice brašna
- 2 žlice svježeg kosanog estrogona
- 1 žlica svježeg kosanog mažurana
- 1/4 čajne žličice soli
- svježe mljeveni crni papar
- 340 g tankih telećih odrezaka, izrezati na trakice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4-6 komada mladog luka, očistiti i dijagonalno deblje nasjeckati
- 2 crvene paprike, odstraniti sjemenke i nasjeckati na kockice
- 225 g farfalla
- 285 ml goveđeg temeljca
- 115 ml Marsale ili suhog bijelog vina
- 2 žlice punomasnog vrhnja
- svjež kosani estrogon za ukras
Korak po korak instrukcije
Korak 1
U plastičnu vrećicu stavite brašno, 1 čajnu žličicu gorušice, mažuran, polovicu soli te nešto papra. Stavite i trakice teletine pa lagano protresite da se meso dobro uvalja u brašno. Izvadite meso, otresite višak brašna te odložite meso na stranu.
Korak 2
Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi te na umjerenoj vatri pirjajte mladi luk i papriku da paprika omekša. Istresite na tanjur te odložite na stranu.
Korak 3
Skuhajte tjesteninu. Za to vrijeme zagrijte u tavi ostatak ulja i pržite trakice teletine 5 minuta na umjerenoj vatri dok ne postanu smeđaste. Pretresite ih na tanjur s paprikom i lukom.
Korak 4
U tavu sada ulijte temeljac i Marsalu ili bijelo vino, dodajte ostatak estrogona pa zakuhajte. Miješajte kako bi se s dna tave podigli ostaci prženja. Naglo kuhajte 4-5 minuta ili sve dok se tekućina ne ukuha za pola. Vratite papriku, luk i teletinu u tavu, umiješajte vrhnje pa začinite ostatkom soli i popaprite. Lagano zagrijavajte umak 2-3 minute i pazite da ne proključa.
Korak 5
Ocijedite kuhanu tjesteninu, istresite na zagrijan pladanj te prelijte umakom od teletine i paprika. Ukrasite svježim estragonom i poslužite s toplim pugliese kruhom ili nekom drugom vrstom talijanskog kruha.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom