Artičoke s graškom
By: Kuhaj.hr
Artičoke s graškom poslužuju se uvijek na ugrijanim tanjurima.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
1 sat
Tip jela
Veganska hrana
Sastojci
- 8 artičoka
- limunov sok
- 4 žlice mrvica
- 1 dl maslinova ulja
- 4 češnja češnjaka
- peršin, sol, papar, 500 g očišćenog graška
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Artičoke očistiti i odstraniti tvrde vanjske listove (latice), odrezati stabljiku i oštre vrhove listova. Kratko ih prokuhati u slanoj vodi s malo limunovog soka, a zatim ih ocijediti.
Korak 2
Mrvice, nasjeckani češnjak i peršin i papar dobro izmiješati. Rastvoriti listove i među njih staviti pripremljenu mješavinu.
Korak 3
U posudu na dno staviti grašak i složiti artičoke jednu pored druge tako da budu okrenute prema gore. Preliti uljem, malo posoliti i zaliti ih hladnom vodom skoro do vrha.
Korak 4
Kuhati na
laganoj vatri oko 1 sat, ovisno o vrsti artičoka. Kad veći dio tekućine ispari, dodati po želji još malo ulja. Poslužiti artičoke s graškom na ugrijanim tanjurima.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom