Artičoke s graškom

Uncategorized, Vegetarijanska hrana

Sastojci

  • 8 artičoka
  • limunov sok
  • 4 žlice mrvica
  • 1 dl maslinova ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • peršin, sol, papar, 500 g očišćenog graška

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Artičoke očistiti i odstraniti tvrde vanjske listove (latice), odrezati stabljiku i oštre vrhove listova. Kratko ih prokuhati u slanoj vodi s malo limunovog soka, a zatim ih ocijediti.

Korak 2

Mrvice, nasjeckani češnjak i peršin i papar dobro izmiješati. Rastvoriti listove i među njih staviti pripremljenu mješavinu.

Korak 3

U posudu na dno staviti grašak i složiti artičoke jednu pored druge tako da budu okrenute prema gore. Preliti uljem, malo posoliti i zaliti ih hladnom vodom skoro do vrha.

Korak 4

Kuhati na
laganoj vatri oko 1 sat, ovisno o vrsti artičoka. Kad veći dio tekućine ispari, dodati po želji još malo ulja. Poslužiti artičoke s graškom na ugrijanim tanjurima.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Kobe govedina cijena

Kobe govedina cijena

Govedina o kojoj se ispredaju prave urbane legende izgleda mramorno prošarana, sa savršenim rasporedom masnog i mesnog tkiva, proglašenajenajboljomgovedinomnasvijetu i prodaje se

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread