Gratinirani krumpir s paprikom
By: Kuhaj.hr
Slojevi luka, zelenih paprika i krumpira mekšaju pod vrućim sirom. Ovo jednostavno jelo jednako je ukusno i kad je hladno. Uz multipraktik kojim krumpir možete nasjeći na ploškice, vrijeme pripreme bit će znatno kraće.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
110 minuta
Tip jela
Vegetarijanska hrana
Sastojci
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 luka, očistiti i tanko narezati
- 2 zelene paprike, odstraniti sjemenke i tanko narezati
- 900 g krumpira, oguliti i izrezati na tanke ploškice
- 225 g tvrdog sira, krupno naribati
- 425 ml mlijeka
- 1/4 čajne žličice soli
- svježe mljeveni crni papar
- 1/4 čajne žličice muškatnog oraščića
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 180°C. U velikoj tavi zagrijte ulje te pirjajte luk i papriku uz povremeno miješanje dok ne omekšaju.
Korak 2
Trećinu krumpira složite u lagano nauljenu, plitku vatrostalnu posudu. Na krumpir složite luk i papriku. Nastavite slagati istim redom te završite krumpirom. Ravnojmerno posipajte sirom.
Korak 3
Pomiješajte mlijeko, sol, nešto papra i muškatni oraščić te pažljivo zalijte slojeve povrća. Pecite u gornjem dijelu pećnice 1 – 1 1/2 sata tj. dok se većina mlijeka ne upije, a krumpir ne bude gotov. Ovo jelo zlatnosmeđe korice poslužite s francuskim kruhom i svježom zelenom salatom.
Komentiraj
Više recepata
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Pita s porilukom i krumpirom
Mrežasto tijesto pretvara slasnu pitu od poriluka i krumpira u pravu poslasticu za oči.
Calzone s tri vrste sira
Calzone ili punjena preklopljena pizza specijalitet je južne italije, točnije Napulja. Tijesto možete umijesiti sami ili upotrijebiti gotovo tijesto za pizzu.