Integralni prepečenac s nabujkom od gljiva
By: Kuhaj.hr
Jednostavnoj inačici klasičnog francuskog nabujka dijonski senf daje blagu aromu. Ovaj recept možete prilagoditi prema osobnom ukusu uz dodatak tunjevine ili paprike umjesto gljiva.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
15 minuta
Tip jela
Toplo predjelo
Sastojci
- 60 g maslaca
- 225 g gljiva, očistiti i iskosati
- 30 g brašna
- 200 ml mlijeka
- 2 čajne žličice dijonskoga senfa, svježe mljeveni crni papar
- 2 jaja, odvojiti žumanjke od bjelanjaka
- 1 veći okrugli integralni kruh, horizontalno izrezati na 4 debele kriške, odstraniti donju i gornju koricu
- 90 g potočarke, očistiti i oprati
Korak po korak instrukcije
Korak 1
U tavi rastopite maslac te 2 minute pirjajte gljive. Dodajte brašno i mlijeko te zakuhajte na umjerenoj vatri. Miješajte sve dok se umak ne zgusne. Dodajte senf i papar te krčkajte 1 minutu uz neprestano miješanje.
Korak 2
Sklonite tavu s vatre te umiješajte žumanjke. Od bjelanjaka napravite snijeg te ga metalnom žlicom pažljivo umiješajte u umak.
Korak 3
Kriške kruha položite na lim za pečene te ih pod grilom prepržite samo s jedne strane. Okrenite kriške kruha te na neprepečenu stranu stavite nabujak s gljivama.
Korak 4
Pecite pod grilom 1-2 minute dok nabujak ne naraste i ne postane zlatnosmeđ. (kako bi kriške kruha s nabujkom bile ravnomjerno pečene, po potrebi tijekom pečenja okrenite lim za pečenje). Kriške kruha izvadite na četiri tanjura, ukrasite potočarkom te poslužite.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom