Recept

Integralni prepečenac s nabujkom od gljiva

By: Kuhaj.hr

Jednostavnoj inačici klasičnog francuskog nabujka dijonski senf daje blagu aromu. Ovaj recept možete prilagoditi prema osobnom ukusu uz dodatak tunjevine ili paprike umjesto gljiva.

Integralni prepečenac s nabujkom od gljiva

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

15 minuta

Tip jela

Toplo predjelo

Sastojci

  • 60 g maslaca
  • 225 g gljiva, očistiti i iskosati
  • 30 g brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 2 čajne žličice dijonskoga senfa, svježe mljeveni crni papar
  • 2 jaja, odvojiti žumanjke od bjelanjaka
  • 1 veći okrugli integralni kruh, horizontalno izrezati na 4 debele kriške, odstraniti donju i gornju koricu
  • 90 g potočarke, očistiti i oprati

Korak po korak instrukcije

Korak 1

U tavi rastopite maslac te 2 minute pirjajte gljive. Dodajte brašno i mlijeko te zakuhajte na umjerenoj vatri. Miješajte sve dok se umak ne zgusne. Dodajte senf i papar te krčkajte 1 minutu uz neprestano miješanje.


Korak 2

Sklonite tavu s vatre te umiješajte žumanjke. Od bjelanjaka napravite snijeg te ga metalnom žlicom pažljivo umiješajte u umak.


Korak 3

Kriške kruha položite na lim za pečene te ih pod grilom prepržite samo s jedne strane. Okrenite kriške kruha te na neprepečenu stranu stavite nabujak s gljivama.


Korak 4

Pecite pod grilom 1-2 minute dok nabujak ne naraste i ne postane zlatnosmeđ. (kako bi kriške kruha s nabujkom bile ravnomjerno pečene, po potrebi tijekom pečenja okrenite lim za pečenje). Kriške kruha izvadite na četiri tanjura, ukrasite potočarkom te poslužite.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread