Juha od slanutka i špinata s tjesteninom
By: Kuhaj.hr
Slanutak i tjestenina upit će sve fine mirise ove ukusne i brze juhe. Idealan, zasitan obrok za cijelu obitelj.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
50 minuta
Tip jela
Juha
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 veći luk, očistiti i sitno iskosati
- 1 češanj češnjaka, očistiti i iskosati
- 1 žlica suhog mažurana
- 1/2 žlice suhog ružmarina
- 450 g svježeg špinata, očistiti i oprati ili 225 g zamrznutog špinata
- 225 g kuhanog slanutka, isprati i ocijediti
- 1,4 l goveđeg temeljca
- 115 g sitne tjestenine
- 1/2 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
- 60 g ribanog parmezana
- 1 žlica djevičanskog maslinovog ulja (po želji)
Korak po korak instrukcije
Korak 1
U velikoj posudi zagrijte ulje te na laganoj vatri pirjajte luk 10 minuta. Umiješajte češnjak, mažuran i ružmarin. Pirjajte još 2 minute. Dodajte špinat, poklopite i ostavite neka se krčka 5 minuta.
Korak 2
Ulijte temeljac i slanutak, pustite neka proključa. Umiješajte tjesteninu, smanjite vatru te kuhajte uz povremeno miješanje 10 minuta dok se tjestenina ne skuha. Začinite solju i paprom te juhu izvadite u zagrijane tanjure. Pospite parmezanom, po želji, polijte maslinovim uljem i poslužite s talijanskim hrskavim kruhom.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom