Recept
Kokošja juha s rižom
By: Kuhaj.hr
Meka zrna smeđe riže u bogatom, krepkom kokošjem temeljcu daju pravu punoću, a prženi hrskavi listići badema bit će naprikladniji ukras.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
55 minuta
Tip jela
Juha
Sastojci
- 30 g. maslaca ili margarina
- 1 žlićica maslinova ulja
- 450 g. kokošjih prsa bez kosti i kože, nasjeckati na kockice
- 1,15 l kokošijeg temeljca
- 2 Mrkve srednje veličine, očistiti i nasjeckati
- 1 Veći luk, očistiti i sitno iskosati
- 85 g Smeđe riže dugog zrna
- 2 Žlice svježeg kosanog peršina
- 1/4 Čajne žličice soli
- Svježe mljeveni crveni papar
- 15 g. Prženih badema u listićima
- Grančica svježeg peršina za ukras
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Maslac ili margarin zajedno s uljem rastopite u velikom loncu, dodajte piletinu i popržite oko 10 minuta na laganoj varti da poprimi svijetlosmeđu boju.
Korak 2
Ulite temeljac, dodajte mrkvu, luk, rižu te kosani peršin. Posolite te malo popaprite.
Korak 3
Lonac poklopite i pustite da juha lagano zakuha. Smanjite vatru te ostavite neka tako lagano kuha još 25 minuta ili dok riža ne postane meka. Izvadite juhu u zagrijane tanjure, ukrasite listićima badema i peršina. Uz juhu možete poslužiti toplo pecivo s makom ili krekere.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom