Minestrone juha s pečenim sirom
By: Kuhaj.hr
Iako ćete u različitim krajevima Italije naići na različite recepte, svaki od njih u sebi će imati mješavinu šarolikog povrća s tjesteninom.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
60 minuta
Tip jela
Juha
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 luka, očistiti i iskositi
- 2 mrkve, očistiti i nasjeckati
- 2 lista celera, očistiti i sitno iskosati
- 1 poriluk, očistiti, izrezati, oprati
- 2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
- 1,7 l povrtnog temeljca
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 115 g kupusa, sitno narezati
- 400 g pelata
- 30 g sitne tjestenine
- 1 čajna žličica soli, svježe mljeveni crni papar
- 8 kriški francuskoga kruha
- 3 žlice pesto umaka
- 115 g mozzarelle, izrezati na 8 ploškica
- 30 g ribanog parmezana
Korak po korak instrukcije
Korak 1
U velikoj posudi zagrijte ulje te pirjajte luk dok ne omekša. Umiješajte mrkvu, celer, poriluk i češnjak te pirjajte još 10 min.
Korak 2
Ulijte temeljac, komcentrat rajčice, tjesteninu, sol papar te ostavite da proključa. potom smanjite vatru, poklopite i neka se krčka 30 minuta.
Korak 3
U međuvremenu, s obje strane prepržite francuski kruh te svaki namažite pestom. Na svaki krišku kruha položite krišku mozzarelle te pospite parmezanom. Kruh zapecite na grilu, sve dok se sir ne rastopi i ne dobije zlatnu koricu. Juhu izvadite u zagrijane tanjure, u svaki uronite po krišku-dvije francuskoga kruha i poslužite.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom