Recept

Minestrone juha s pečenim sirom

By: Kuhaj.hr

Iako ćete u različitim krajevima Italije naići na različite recepte, svaki od njih u sebi će imati mješavinu šarolikog povrća s tjesteninom.

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

60 minuta

Tip jela

Juha

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 luka, očistiti i iskositi
  • 2 mrkve, očistiti i nasjeckati
  • 2 lista celera, očistiti i sitno iskosati
  • 1 poriluk, očistiti, izrezati, oprati
  • 2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
  • 1,7 l povrtnog temeljca
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 115 g kupusa, sitno narezati
  • 400 g pelata
  • 30 g sitne tjestenine
  • 1 čajna žličica soli, svježe mljeveni crni papar
  • 8 kriški francuskoga kruha
  • 3 žlice pesto umaka
  • 115 g mozzarelle, izrezati na 8 ploškica
  • 30 g ribanog parmezana

Korak po korak instrukcije

Korak 1

U velikoj posudi zagrijte ulje te pirjajte luk dok ne omekša. Umiješajte mrkvu, celer, poriluk i češnjak te pirjajte još 10 min.


Korak 2

Ulijte temeljac, komcentrat rajčice, tjesteninu, sol papar te ostavite da proključa. potom smanjite vatru, poklopite i neka se krčka 30 minuta.


Korak 3

U međuvremenu, s obje strane prepržite francuski kruh te svaki namažite pestom. Na svaki krišku kruha položite krišku mozzarelle te pospite parmezanom. Kruh zapecite na grilu, sve dok se sir ne rastopi i ne dobije zlatnu koricu. Juhu izvadite u zagrijane tanjure, u svaki uronite po krišku-dvije francuskoga kruha i poslužite.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread