Musaka s brokulom i sirom
By: Kuhaj.hr
Za pripremu ovog izdašnog vegetarijanskog jela možete upotrijebiti gotovo svaku vrstu povrća od šparoga do nježnih mladih mahuna.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
70 minuta
Tip jela
Vegetarijanska hrana
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk, očistiti i sitno iskosati
- 225 g gljiva, očistiti i sitno narezati
- 450 g brokule, iskidati na cvjetiće
- 1/4 čajne žličice soli
- svježe mljeveni crni papar
- 8 krišaka integralnoga kruha, oko 340 g, obrezati koru, kriške prepoloviti
- 225 g ribanog tvrđeg sira
- 3 jaja
- 285 ml poluobranog mlijeka
- 2 ploškice čajčice
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 190°C. U velikoj tavi zagrijte ulje te pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte gljive pa pirjajte 2 minute, potom umiješajte brokulu, sol te nešto papra. Poklopite i krčkajte 5 minuta.
Korak 2
Maslacem lagano namažite veliku posudu za pečenje te u nju složite polovicu količine kruha. Na kruh izgrabite polovicu smjese s brokulama te posipajte polovicom količine sira.
Korak 3
Umutite jaja i mlijeko te polovicom zalijte složeno povrće i kruh. Ponovo stavite sloj kruha, brokula, sira i jaja te završite ploškicama rajčice.
Korak 4
Posudu prekrijte folijom i pecite u pećnici još 20 minuta. Skinite foliju pa pecite još 15 minuta ili dok jelo ne postane smeđasto. Poslužite iz posude u kojoj se jelo peklo te uz njega miješanu zelenu salatu.
Komentiraj
Više recepata
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Pita s porilukom i krumpirom
Mrežasto tijesto pretvara slasnu pitu od poriluka i krumpira u pravu poslasticu za oči.
Gratinirani krumpir s paprikom
Slojevi luka, zelenih paprika i krumpira mekšaju pod vrućim sirom. Ovo jednostavno jelo jednako je ukusno i kad je hladno.