Nabujak od sira i šunke
By: Kuhaj.hr
Lagano i prozračno jelo sadrži umućena jaja, šunku i sir. Kako biste bili sigurni da će nabujak narasti kako treba, nemojte previše ulupati bjelanjke.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
50 minuta
Tip jela
Toplo predjelo
Sastojci
- 15 g ribanog parmezana
- 60 g maslaca
- 1 manji luk, očistiti i sitno iskosati
- 60 g brašna
- 285 ml mlijeka
- 4 jaja, odvojiti bjelanjke od žumanjaka
- 175 g kuhane šunke, nasijeckati
- 115 g ribanog tvrdog sira
- svježe mljeveni crni papar
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 200°C. Namašćenu plitku vatrostalnu posudu pospite parmezanom.
Korak 2
U posudi rastopite maslac i pirjajte luk dok ne omekša. Pazite da luk ne posmeđi. Umiješajte brašno, pirjajte 1 minutu i postupno dolijevajte mlijeko. Pustite da proključa uz neprestano miješanje dok se umak ne zgusne. Lagano kuhajte 1 minutu pa sklonite posudu s vatre kako bi se umak malo ohladio.
Korak 3
U umak umutite žumanjke pa dodajte šunku, tri četvrtine količine ribanog sira i malo papra.
Korak 4
Ulupajte mek snijeg od bjelanjaka. Metalnom žlicom četvrtinu snijega pažljivo pomiješajte s umakom, a potom i ostatak. Izlijte sve u vatrostalnu posudu posutu parmezanom te posipajte ostatkom ribanog tvrdog sira. Pecite u sredini pećnice 25 minuta sve dok nabujak lagano ne naraste. Nabujak odmah poslužite s toplim francuskim kruhom i zelenom salatom.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom