Pogačice sa špinatom i jajima
By: Kuhaj.hr
Prepečene integralne pogačice čine zdravu podlogu za kremasti nadjev od špinata, jaja, juhe od gljiva i sira.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
45 minuta
Tip jela
Toplo predjelo
Sastojci
- integralne pogačice ili žemljice, prepoloviti i prepeći
- 60 g nesoljenog maslaca
- 1 manji luk očistiti i sitno iskosati
- 225 g zamrznutog kosanog špinata, otopiti i dobro ocijediti
- 6 jaja
- 1/4 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
- 300 g kondenzirane krem juhe od gljiva iz limenke
- 115 ml mlijeka
- 2 čajne žličice dijonskog senfa
- 60 g ribanog sira Gruyere
- 1 žlica svježeg kosanog peršina
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 200°C. U plitku vatrostalnu posudu složite pogčice rezanom stranom prema gore.
Korak 2
U tavici rastopite polovicu maslaca te na umjerenoj vatri pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte špinat i pirjajte 2-3 minute. Stavite špinat na pogačice.
Korak 3
U manjoj posudi zajedno umutite jaja, sol, papar. Ostatak maslaca rastopite u tavici te 2-3 minute pržite jaja da ostanu još meka. Izgrabite jaja na špinat.
Korak 4
Juhu i mlijeko ulijte u tavicu te lagano zakuhajte uz neprestano miješanje. Sklonite s vatre i umutite senf i sav sir osim 2 žlice. Prelijte jaja i pospite preostalim sirom.
Korak 5
Pecite u sredini pećnice 10-15 minuta ili pod grilom oko 10 minuta. Pospite peršinom te odmah poslužite.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom