Prženi grah
By: Kuhaj.hr
Ovo je klasični prilog uz meksička glavna jela, bez obzira je li riječ o peradi ili mesu, povrću ili siru.
Serviranja
6-8
Vrijeme pripreme
150 minuta
Tip jela
Prilozi
Sastojci
- 225 g suhog graha (trešnjevca)
- 1 lovorov list
- 90 ml (6 jušnih žlica) biljnog ulja
- Sol
- Svježe mljeveni crni papar
- Naribani mekani sir
- Narezana zelena salata
- Tortille od pšeničnog brašna
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Grah namačite preko noći u mnogo hladne vode. Druga mogućnost je da stavite grah u hladnu vodu, pustite da provri i neka kuha 10 minuta. Pokrijte i odložite na 1 sat. Promijenite vodu, dodajte lovorov list i pustite da provri. Kuhajte na jakoj vatri barem 10 minuta. Pokrijte i kuhajte oko 2 sata na laganoj vatri, ili dok grah sasvim ne omekša. Ocijedite grah i spremite malenu količinu tekućine od kuhanja. Bacite lovorov list.
Korak 2
Zagrijte ulje u tavi debelog dna. Dodajte grah i dok se prži, gnječite ga stražnjom stranom žlice. Nemojte previše gnječiti – otprilike 1/3 graha trebala bi ostati cijela. Začinite solju i paprom prema ukusu.
Korak 3
Raširite grah po tavi i upržavajte dok se dno ne ukruti, ali ne smije potamnjeti. Okrenite grah i pržite s druge strane.
Korak 4
Pospite sirom i pržite dok se sir ne rastopi. Poslužite uz zelenu salatu i tople tortille ili tortilla čips.
Korak 5
Za mnogo bržu, iako manje autentičnu varijaciju, upotrijebite crveni grah iz limenke umjesto suhog pinto graha.
Korak 6
Pazite da grah pržite na jakoj vatri barem 10 minuta, te da je sasvim mekan prije posluživanja.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom