Ratatuj
By: Kuhaj.hr
Ratatuj je tradicionalno francusko jelo koje se često sprema kod nas. Bogato je povrćem i jako ukusno.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
25 min
Tip jela
Veganska hrana
Sastojci
- 2 glavice luka
- 50 dag patlidžana
- 30 dag tikvica
- 30 dag paprike
- 30 dag rajčica
- 4 žlice maslinovog ulja
- sol
- crvena slatka paprika
- malo ljute crvene paprike
- bosiljak
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Luk narezati na kolutove, patlidžan i tikvice na kriške, papriku na rezance, a rajčice na kockice.
Korak 2
Pirjatij na ulju najprije luk, a zatim dodatij tikvice, patlidžzan i papriku.
Korak 3
Neka se sve lagano kuha u vlastitom soku oko 15 minuta. Dodati sol, slatku i ljutu papriku.
Korak 4
U posljednjih 5 minuta dodati rajčicu. Na kraju posipati bosiljkom.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom