Recept

Ratatuj

By: Kuhaj.hr

Ratatuj je tradicionalno francusko jelo koje se često sprema kod nas. Bogato je povrćem i jako ukusno.

ratatuj

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

25 min

Tip jela

Veganska hrana

Sastojci

  • 2 glavice luka
  • 50 dag patlidžana
  • 30 dag tikvica
  • 30 dag paprike
  • 30 dag rajčica
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • crvena slatka paprika
  • malo ljute crvene paprike
  • bosiljak

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Luk narezati na kolutove, patlidžan i tikvice na kriške, papriku na rezance, a rajčice na kockice.


Korak 2

Pirjatij na ulju najprije luk, a zatim dodatij tikvice, patlidžzan i papriku.


Korak 3

Neka se sve lagano kuha u vlastitom soku oko 15 minuta. Dodati sol, slatku i ljutu papriku.


Korak 4

U posljednjih 5 minuta dodati rajčicu. Na kraju posipati bosiljkom.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread