Glavna jela

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Taco umak

Taco umak

Ovaj osnovni recept često se primjenjuje u meksičkom kuhanju – kao umak, prelijev ili za umakanje.

Tortille od pšeničnog brašna

Tortille od pšeničnog brašna

Tortille napravljene od pšeničnog brašna umjesto kukuruznog tradicionalno su jelo u sjevernom Meksiku, te ih je lakše napraviti nego one od kukuruza.

Prženi grah

Prženi grah

Ovo je klasični prilog uz meksička glavna jela, bez obzira je li riječ o peradi ili mesu, povrću ili siru.

Meksička riža

Meksička riža

Jednostavno, a ipak živopisno i ukusno jelo od riže, izvrstan je odabir kao prilog uz glavno jelo.

Marinirane pečene paprike

Marinirane pečene paprike

Marinirane pečene paprike su izvrstan odabir kao prilog, a pečenje paprika na roštilju olakšava guljenje kože, i daje im slasni i pomalo zadimljeni okus.

Palačinke od kukuruznog brašna

Palačinke od kukuruznog brašna

Grubo mljeveno kukuruzno brašno, važan je sastojak u meksičkim jelima. Ovdje je kombinirano sa slatkim kukuruzom u laganom i neobičnom predjelu.

Guacamole

Guacamole

Guacamole je jedno od najpoznatijih meksičkih jela. Izvrsno je kao samostalno jelo na početku obroka ili kao sastojak u drugim receptima za meksička jela.

Salata s tunjevinom i rezancima

Salata s tunjevinom i rezancima

Tunjevina čvrstog mesa prikladna je za ovu slojevitu salatu s rezancima. Trenette valovitih rubova ukrasit će ovo jelo, no i tagliatelle su jednako dobre.

Salata od mahunarki

Salata od mahunarki

Mahunarke koje se koriste za ovu salatu su bob, zelene mahune te crveni grah, no vi ih možete zamijeniti drugim vrstama, ovisno o sezoni ili ukusu.

Salata s fetom i makaronima

Salata s fetom i makaronima

Gorkasti feta sir, sočne crne masline, slatka crvena paprika i makaroni povezani su pikantnim umakom s peršinom.