Juhe i variva
Kobe govedina cijena
Govedina o kojoj se ispredaju prave urbane legende izgleda mramorno prošarana, sa savršenim rasporedom masnog i mesnog tkiva, proglašenajenajboljomgovedinomnasvijetu i prodaje se
Terina od povrća
Svježe vrhnje, ukusan sir i malo muškatnog oraščića daju dašak raskoši ovoj pašteti od leće, špinata i paprike.
Riblja pita s krumpirom
Crne masline obogaćuju ovu jednostavnu pitu s komadićima bakalara i pasiranim krumpirom posutim sjeckanim bademima.
Južnjački riblji rižoto
Mesnata slanina, pastrva, celer i riža zajedno čine izdašno jelo omiljeno u Južnoj Karolini u SAD-u.
Nabujak od sira i šunke
Lagano i prozračno jelo sadrži umućena jaja, šunku i sir. Kako biste bili sigurni da će nabujak narasti kako treba, nemojte previše ulupati bjelanjke.
Salata s brokulom i sirom
Hrskavi orasi i crvena paprika u laganom umaku od bosiljka i limuna hranjivom spoju brokule, sira i tjestenine daju mirisnu aromu.
Losos u tijestu
Za promjenu ovo jelo možete pripremiti s tunjevinom iz limenke, a umjesto tijesta za savijaču možete staviti lisnato ili pak prhko tijesto.
Mediteranski složenac
Osnova ovoga bogatoga, aromatičnog jela jest bouillabaisse, klasično riblje varivo iz okolice Marseilla, na jugu Francuske.
Integralni prepečenac s nabujkom od gljiva
Jednostavnoj inačici klasičnog francuskog nabujka dijonski senf daje blagu aromu. Ovaj recept možete prilagoditi prema osobnom ukusu.
Ruska riblja pita
Ovom ekonomičnom inačicom tradicionalnoga ruskog jela kulebyaky, pite od lososa, riže ili durum pšenice i tvrdo kuhanim jajima – lako ćete zadiviti goste.
Riblje varivo na portugalski
Obilne količine rombe i arbuna kuhane s dagnjama, sipicama, rajčicom te oštrim češnjakom daju izdašno varivo.
Tortellini primavera
Primavera ili proljeće na talijanskom jeziku dolazi s ovim laganim i svježim jelom od mrkve, cvjetića brokule i sirom punjenih jastučića tjestenine.