Veganska hrana
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Umak od hrena
Umak od hrena možete napraviti u blažoj ili ljućoj varijanti ovisno kako vam odgovara. Za svega 15 ak minuta složite umak koji paše uz mesna jela.
Umak od rajčica
Umak od rajčica najčešće se poslužuje uz kuhano meso. Napravite domaći umak od rajčice za svega sat vremena pripreme uz osnovne namirnice iz vrta.
Tijesto za rezance
Tijesto za rezance po bakinom receptu. Napravite domaće rezance za juhu pomoću ovog vrlo jednostavnog starinskog recepta naših baka.
Četvorinice za juhu
Četvorinice za juhu su tjestenina koja se hladna reže, a zatim se preko nje sipa vruća juha. Jednostavan recep za fini dodatak svakoj juhi.
Farfalle s teletinom i paprikama
Blago popržene trakice teletine zajedno s mladim lukom, paprikama i estragonom čine ukusan umak za mašnice od tjestenine.
Pita s porilukom i krumpirom
Mrežasto tijesto pretvara slasnu pitu od poriluka i krumpira u pravu poslasticu za oči.
Gratinirani krumpir s paprikom
Slojevi luka, zelenih paprika i krumpira mekšaju pod vrućim sirom. Ovo jednostavno jelo jednako je ukusno i kad je hladno.
Calzone s tri vrste sira
Calzone ili punjena preklopljena pizza specijalitet je južne italije, točnije Napulja. Tijesto možete umijesiti sami ili upotrijebiti gotovo tijesto za pizzu.
Orijentalni omlet
Kockice tofua, gljiva i hrskave grahove klice pravo su bogatstvo okusa ovog hranjivog omleta začinjenog sojinim umakom.
Zapečene slatke paprike sa sirom
Bulgur pšenica te dvije vrste sira čine zasitnu, hrskavu koricu na zapečenom povrću. Za naglašeniji okus uzmite zreliji sir.
Musaka s brokulom i sirom
Za pripremu ovog izdašnog vegetarijanskog jela možete upotrijebiti gotovo svaku vrstu povrća od šparoga do nježnih mladih mahuna.