Što je Wagyu steak
Što je Wagyu steak, najskuplja govedina na svijetu
Tajna želja svakog gurmana koji drži do svog renomea da uvijek želi isprobati sve egzotične i rijetke delikatese, a Wagyu steak je toliko rijedak i toliko skup da si ga ni najbolji chevi ne mogu priuštiti i samo im sline cure ako ih zapadne da ga nekom svjetskom bogatašu. Pasioniranim gurmanima je ova najrjeđa i najskuplja govedina stvarno tajna mračna želja na tanjuru, da su u stanju uzeti brzi zajam, samo da je jedanput kušaju. Što je Wagyu steak se od rijetkog japanskog crnog goveda, hranjenog posebnim režimom prehrane, maslinama, a takva goveda su posebno mažena, puštaju im čak i glazbu uz specijalnu masažu. Što je Wagyu steak je okusom neusporedivi sa ijednim drugim mesom, a cijena mu u A5 klasi doseže i 1000, 00kuna. Taj kontrolirani uzgoj Kobe goveda na ujedinjenim najboljim praksama maslinarstva i stočarstva na tržište plasira vrlo ograničenu količinu ove nebjerojatne govedine oko koje se prepliću mitovi i legende.
Što je Wagyu steak, sretne krave, masline i glazba
Japanska Kobe govedina je i službeno najbolja govedina na svijetu i najskuplja, a stručnjaci tvrde da je to zato što su Kobe goveda, sretna goveda. Krave imaju zdravu kontroliranu ispašu, nema dodataka prehrani, nema antibiotika, u štalama dobivaju prešanu, sušenu i samljevenu kominu od maslina, svoju porciju piva i sve to uz smirujuću klasičnu glazbu. Što je Wagyu steak zato ima poseban i jedinstven okus, te krave sporo rastu i nitko ih ne pokušava na brzinu utoviti ili poduplati njihovu masu. Zato je takve govedine malo na tržištu, zato je tako tražena i tako skupa. Što je Wagyu steak i što masline daju kravama, a što krave vraćaju maslinicima. Oleinska kiselina iz maslina direkrno utječe na okus mesa, ali krave ne žele jesti svježu kominu nakon cijeđenja maslina, zato je stočari suše i melju u karamelasti prah koji krave slasno tamane, ali zauzvrat obilato gnoje maslinike i tako zatvaraju taj čarobni krug potpuno prirodnog uzgoja.
Što je Wagyu steak, zadnja tajna se skriva u pripremi
Kao što stočari ne podliježu pohlepi i ne mijenjaju već 100 godina ništa u uzgoju, a da bi dobili više te divne govedine, tako i nijedan chef neće upropastiti ovu skupu govedinu lošom pripremom, pečenjem ili serviranjem, to bi bilo neoprostivo. Što je Wagyu steak dolazi na tržište duboko smrznut u tekućem dušiku. Japanci ga svoju filozofiju “manje je više”, iz uzgoja, prenose i u kuhinju. Oni takvu govedinu pripremaju u manjim komadima, dapače režu je na kao papir tanke listiće, kratko ih obrnu na vreloj tavi, na obje strane, dovoljno da puste svoju masnoću iz te divne prošaranosti mesa i vrhunska delicija može raspametiti vaše nepce i vaše okusne pupoljke. Što je Wagyu steak možete naglo peći i u nešto većim komadima, ali ne debljim od 2 cm, koje prethodno nasolite, a popaprite grubo samljevenim paprom tek nakon pečenja, ne duže od 2 minute sa svake strane. Ovu vrhunsku govedinu ne perete, režete je direktno iz frižidera.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom