Recept

Svinjetina s kiselim kupusom

By: Kuhaj.hr

Kiseli kupus, njemački i austrijski specijalitet, jednako je cijenjen i u francuskoj pokrajini Alsace i Lorraine pod nazivom choucroute. Po želji dodajte borovnicu, ako volite malo oštriju aromu jela.

Svinjetina s kiselim kupusom

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

85 minuta

Tip jela

Glavno jelo

Sastojci

  • 115 g kobasice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 odreska od dimljenog karea, svaki oko 115 g, bez masnoće
  • 115 g kobasice sa češnjakom, izrezati
  • 1 luk, očistiti i sitno iskosati
  • 2 mrkve, očistiti i tanko nasjeckati
  • 450 g rezanog kiselog kupusa, oprati i ocijediti
  • 425 ml kokošjeg temeljca
  • 115 l suhog bijelog vina
  • 6 bobica borovnice (po želji)
  • 1 čajna žličica sjemenki kumina
  • 1 lovorov list
  • 675 g krumpira, oguliti, narezati na kocke
  • 1/4 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
  • za ukras 2 nasjeckana kisela krastavca i svježi kopar

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Kobasicu izbodite vilicom te pržite 3 minute na zagrijanom ulju u velikoj vatrostalnoj posudi ili tavi, zajedno s odrescima i komadićima kobasice, Sve meso izvadite na tanjur i poklopite, a u sitoj posudi pirjajte luk i mrkvu da omekša.


Korak 2

Umiješajte kupus te kuhajte 1 minutu. Zalijte temeljcem i vinom, po želji dodajte borovnice, kumin, lovor i krumpir. Posolite i popaprite. Kad zakuha, smanjite vatru i krčkajte 20 minuta.


Korak 3

Kobasicu narežite na deblje komade pa umiješajte u kupus. Dodajte odreske i komadiće kobasice, a kupus i krumpir žlicom izgrabite na vrh mesa. Poklopite i pirjajte 20 minuta dok krumpir ne bude gotov. Izvadite lovor, jelo ukrasite i poslužite.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread