Svinjetina s kiselim kupusom
By: Kuhaj.hr
Kiseli kupus, njemački i austrijski specijalitet, jednako je cijenjen i u francuskoj pokrajini Alsace i Lorraine pod nazivom choucroute. Po želji dodajte borovnicu, ako volite malo oštriju aromu jela.
Serviranja
4
Vrijeme pripreme
85 minuta
Tip jela
Glavno jelo
Sastojci
- 115 g kobasice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 odreska od dimljenog karea, svaki oko 115 g, bez masnoće
- 115 g kobasice sa češnjakom, izrezati
- 1 luk, očistiti i sitno iskosati
- 2 mrkve, očistiti i tanko nasjeckati
- 450 g rezanog kiselog kupusa, oprati i ocijediti
- 425 ml kokošjeg temeljca
- 115 l suhog bijelog vina
- 6 bobica borovnice (po želji)
- 1 čajna žličica sjemenki kumina
- 1 lovorov list
- 675 g krumpira, oguliti, narezati na kocke
- 1/4 čajne žličice soli, svježe mljeveni crni papar
- za ukras 2 nasjeckana kisela krastavca i svježi kopar
Korak po korak instrukcije
Korak 1
Kobasicu izbodite vilicom te pržite 3 minute na zagrijanom ulju u velikoj vatrostalnoj posudi ili tavi, zajedno s odrescima i komadićima kobasice, Sve meso izvadite na tanjur i poklopite, a u sitoj posudi pirjajte luk i mrkvu da omekša.
Korak 2
Umiješajte kupus te kuhajte 1 minutu. Zalijte temeljcem i vinom, po želji dodajte borovnice, kumin, lovor i krumpir. Posolite i popaprite. Kad zakuha, smanjite vatru i krčkajte 20 minuta.
Korak 3
Kobasicu narežite na deblje komade pa umiješajte u kupus. Dodajte odreske i komadiće kobasice, a kupus i krumpir žlicom izgrabite na vrh mesa. Poklopite i pirjajte 20 minuta dok krumpir ne bude gotov. Izvadite lovor, jelo ukrasite i poslužite.
Komentiraj
Više recepata
Banka i Blagodati Kuhinje: Kako Osvježiti Vaše Jelovnike uz Razumne Troškove
U današnje vrijeme, kuhinja je postala središte doma gdje se okuplja cijela obitelj, prijatelji i gosti. Stoga je važno osvježiti svoje jelovnike i prilagoditi kuhinju novim trendovima, ali to često m
Artičoke s graškom
Artičoke s graškom su omiljeno jelo vegana. Napravite ovo jelo po receptu koji vam donosimo. Artičoke s graškom poslužite uvijek na toplom tanjuru.
Najskuplji noževi za kuhinju
Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom