Recept

Tijesto za rezance

By: Kuhaj.hr

Za pravljenje rezanaca potrebnaje vještina. Objasnit ćemo vam kako brzo i lagano napraviti domaće rezance za juhu.

tijesto za rezance

Serviranja

6

Vrijeme pripreme

10 – 15 minuta

Tip jela

Tjestenina

Sastojci

  • 1/2 kg brašna
  • 4 jaja
  • 2 žlice vode

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Uzmite 1/2 kg brašna i prosijte na dasci. ačinite u sredinijamicu, razlijte unutra 4 cijela jaja, potom vilicom razmutite u brašnu i dodajte 2 žlice vode.


Korak 2

Zamijesite rukom lijepo, glatko i čvrsto tijesto, koje razdijelite na dva dijela i razvaljajte. Dok jedno pravite, trebate drugi dio pokriti ubrusom da se ne načini kora. Kad su oba dijela razvaljana, trebate ih sušiti 1/4 sata.


Korak 3

Ne smiju se previše osušiti jer ih poslije ne možete lagano rezati. Režite razne oblike i dobro raširite da se ne slijepe. Tijesto kuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi, promiješajte i poklopite.


Korak 4

Kad ispliva na površinu, ocijedite, isplahnite hladnom vodom i polijte raznim začinima. Rezanci se u juhi kuhaju samo 10-15 minuta.

Komentiraj

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread