Recept

Tortellini primavera

By: Kuhaj.hr

Primavera ili proljeće na talijanskom jeziku dolazi s ovim laganim i svježim jelom od mrkve, cvjetića brokule i sirom punjenih jastučića tjestenine. Kuhate li tjesteninu u temeljcu umjesto u vodi, tjestenina će biti još ukusnija.

Tortellini primavera

Serviranja

4

Vrijeme pripreme

25 minuta

Tip jela

Hladno predjelo

Sastojci

  • 450 g tortellina punjenih sirom
  • 225 g mrkve, očistiti i narezati na ploškice
  • 225 g cvjetića brokule
  • 30 g listića svježeg bosiljka
  • 115 g pinjola ili blanširanih badema
  • 60 g ribanog parmezana
  • 1 veći češanj češnjaka, očistiti i iskosati
  • svježe mljeveni crni papar
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 225 g patuljastih rajčica, razrezati na pola
  • listići svježeg bosiljka za ukras

Korak po korak instrukcije

Korak 1

Kuhajte tortelline 10 minuta, a nakon 5 minuta kuhanja dodajte mrkvu. Dvije minute prije kraja kuhanja dodajte i cvjetiće brokule.


Korak 2

Za to vrijeme pomiješajte listiće bosiljka, pinjole ili bademe, parmezan, češnjak te malo papra. Sve izmiksajte da dobijete glatku masu. Dok stroj još radi, dolijte ulje tankim mlazom te nastavite miksati dok se masa ne zgusne.


Korak 3

Ocijedite tjesteninu, mrkvu i brokulu te sve zajedno pretresite u veliku zagrijanu posudu za posluživanje. Dodajte rajčice, prelijte umakom od bosiljka te dobro promješajte. Ukrasite listićima bosiljka, a poslužiti možete toplo ili hladno.

Komentiraj

Više recepata

Najskuplji noževi za kuhinju

Najskuplji noževi za kuhinju

Iz mnogih kulinarskih natjecanja su mnogi gledatelji naučili da svi strastveni kuhari i kuhariceu natjecanja ulaze i izlaze sa svojim noževima. Kulinarski blogovi i gastro nomadi nas isto vode tragom

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread